Wie zijn wij?

Blokfluit

Mijn naam is Daniëlle de Ruijter. Op het concervatorium in Alkmaar behaalde ik in 1998 mijn docentendiploma voor het geven van blokfluitlessen. Sindsdien geef ik met veel plezier blokfluitles aan kinderen en volwassenen op alle soorten blokfluiten. Ook het geven van optredens, zowel als soliste als in ensembles, is mij niet vreemd.

Blokfluit is een prachtig, veelzijdig instrument. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om anderen het plezier in blokfluit spelen bij te brengen, of het nou om solospel gaat, spelen in een ensemble of een aanloop naar het leren van een ander blaasinstrument. Naast een lespraktijk thuis, heb ik jarenlang les gegeven op de muziekschool Zuid-Kennemerland en op de Muziekwerkplaats Egmond. Uiteindelijk heb ik besloten alleen nog thuis les te geven, alwaar ik een mooi gevulde lespraktijk heb.

Muziek op Schoot

Via het concervatorium van Amsterdam heb ik in 2002 mijn diploma ‘Muziek op Schoot’ behaald. Sindsdien geef ik met veel plezier Muziekles aan ouder/kind groepen, maar ook aan de 0 t/m 4-jarigen op veel verschillende kinderdagverblijven. Regelmatig volg ik bijscholingscursussen en studiedagen om volledig bij te blijven op mijn vakgebieden. Als specialisme leid ik leidsters en leerkrachten op kinderdagverblijven en scholen op om zelf met muziek aan de slag te gaan. Mijn beer Binkie vergezelt mij bij al mijn Muziek op Schoot lessen. Hij houdt ervan om alle kinderen handjes en knuffels te geven en deelt aan het eind van de les blaadjes met liedjes uit.

Docent Muziek en dirigent

Eveneens in Alkmaar heb ik in 1998 mijn diploma’s voor docent Muziek en ensembleleiding behaald. Sindsdien werk ik op basisscholen en BSO’s alwaar ik de muzieklessen verzorg en af en toe ook leerkrachten opleid. Tevens geef ik losse workshops aan kinderen en docenten en leid ik periodiek ensembles en koren.