Muziek op schoot

Het inschrijfformulier vind je hier.

Bij ‘Muziek op schoot’ gaan we muziek maken, spelletjes doen met materialen, dansen en zingen. Hoewel de naam het doet vermoeden, zit je (klein)kind dus zéker niet alleen op schoot, maar is het heerlijk bezig. En, of je jezelf nu muzikaal vindt of niet, je kunt gezellig met hem/haar meedoen. Echt een uitje voor z’n tweetjes!

Aan het begin van iedere les wordt iedereen begroet door Beer Binkie. Daarna worden er allerlei verschillende activiteiten gedaan. Iedere les mogen de kinderen op een eenvoudig instrument muziek maken en spelen we met verschillende materialen zoals bv. hoepels, ballen, bellenblaas, kikkertjes, knuffels, doeken, herfstblaadjes, sneeuwvlokken,…; je kunt het zo gek niet bedenken. Aan het einde van de les deelt Beer Binkie de blaadjes met nieuwe liedjes uit.

Naderhand kan er nog even gezellig nagepraat worden tijdens het drinken van een kopje koffie of thee. De cursus biedt mede hierdoor tevens een uitstekende gelegenheid om je kind te leren omgaan met andere kinderen en ervaringen uit te wisselen tussen ouders onderling.

Wist je trouwens dat ‘Muziek op schoot’ een goede ondersteuning biedt op het gebied van zowel de taalontwikkeling als de motorische- en sociale ontwikkeling?!

Dus… kom samen muziek maken, spelen, leren en … plezier hebben bij Muziek op Schoot.

Een kijkje bij de lessen

Wat:
10 lessen van 45 minuten.

Waar:
Locatie herfst- en wintercursus: Speelzaal Jan van Rijckenborghschool, Trompenburg 49, Heiloo.

Locatie lentecursus: Gymzaal, Burenweg 2, Heiloo.

Wanneer:
Vrijdagochtend, waarbij de groepen als volgt worden ingedeeld:
9.15 – 10.00 uur: dreumesen van 1 tot 2 jaar.
10.15 – 11.00 uur: peuters van 2 tot 4 jaar.
11.15 – 11.45 uur: baby’s. Als je kindje jonger is dan 1 jaar, dan kun je je inschrijven voor deze groep. Kijk voor meer info alsjeblieft bij ‘Muziek met Baby’s’.

Startdata:
22 september 2023 (Vol!), 12 januari 2024 (Vol!) , 10 mei 2024

Wie:
Dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar) met een verzorger. (Het kan soms voorkomen dat kinderen tot 2 jaar en 4 maanden in de dreumesgroep terechtkomen als dat qua leeftijd van de andere ingeschreven kinderen passender is. Dit is altijd met het belang van het kind op het oog, bv. als de peutergroep bestaat uit voornamelijk oudere peuters, of als de dreumesgroep vooral kinderen vanaf 1,5 jaar heeft. Als u hier bezwaar tegen heeft kunt u dit op het inschrijfformulier aangeven.)

Prijs:
€88,- per kind voor een cursus van 10 lessen.

Als er 2 kinderen uit hetzelfde gezin in 1 cursusgroep meedoen, dan geldt een aangepast tarief. Neem hiervoor even contact met Spelenderwijs Muziek voordat je het inschrijfformulier invult.

In verband met de landelijke Kindermuziekweek krijg je bij inschrijving t/m 14 april na de eerste les 2 mooie schudeitjes cadeau. (niet geldig i.c.m. andere acties of kortingen)

Deelname:
Minimaal 7, maximaal 10 koppels (kind + verzorger) Bij weinig deelnemers kunnen groepen die goed bij elkaar passen samengevoegd worden.

Het inschrijfformulier vindt je hier.