Muziek op schoot

Bij ‘Muziek op schoot’ gaan we zingen, dansen, muziek maken en spelletjes doen met materialen. Hoewel de naam het doet vermoeden, zit uw (klein)kind dus zéker niet alleen op schoot, maar is het heerlijk bezig, en u zingt en danst met hem mee. Echt een uitje voor z’n tweetjes!

Spelenderwijs maakt uw kind kennis met muziek d.m.v. liedjes, dans en spelletjes met eenvoudige muziekinstrumenten, maar ook met hoepels, ballen, bellenblaas, puzzels en nog veel meer. Het samen dingen doen met uw kind staat hier centraal, maar de cursus biedt tevens een uitstekende gelegenheid om uw kind te leren omgaan met andere kinderen en ervaringen uit te wisselen tussen ouders onderling.

Aan het begin van iedere les begroet beer Binkie iedereen. Daarna worden er bewegingsliedjes, dansjes en spelletjes gedaan. Iedere les mogen de kinderen op een eenvoudig instrument muziek maken en spelen we met verschillende materialen. Aan het einde van de les deelt Binkie de blaadjes met de nieuw geleerde liedjes uit.

Na de les kunt u nog even gezellig napraten met een kopje koffie of thee.

Wist u trouwens dat ‘Muziek op schoot’ een goede ondersteuning biedt op het gebied van zowel de taalontwikkeling als de motorische- en sociale ontwikkeling?!

Dus kom samen muziek maken, spelen, leren en … plezier hebben bij Muziek op Schoot.

Wat:
10 lessen van 45 minuten.

Waar:
I.v.m. het coronavirus huurt Spelenderwijs Muziek tijdelijk de gymzaal aan de Burenweg 2 in Heiloo. Hier is het mogelijk om ruim voldoende afstand van elkaar te houden. Voor de wintercursus zal de gymzaal echter niet het beste alternatief zijn, omdat het daar dan te koud is. Dus voor de wintercursus zal de locatie de speelzaal van de Jan van Rijckenborghschool zijn, Trompenburg 49 in Heiloo. Ook hier kan voldoende afstand gehouden worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2416-300x200.jpg

Wanneer:
Vrijdagochtend, waarbij de groepen als volgt worden ingedeeld:
9.00 – 9.45 uur: dreumesen van 1 tot 2 jaar.
10.00 – 10.45 uur: peuters van 2 tot 4 jaar.
11.00 – 11.30 uur: baby’s. Als uw kindje jonger is dan 1 jaar, dan komt u in deze groep. Voor deze cursus kunnen alleen groepen van minimaal 4 baby’s zich aanmelden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ellishanemaaijer@gmail.com-2.jpeg

Startdata:
10 september 2021, 21 januari 2022 en 15 april 2022

Wie:
Dreumesen en peuters tot 4 jaar met een verzorger.

Prijs:
€82,- per cursus per kind. Als er 2 kinderen uit hetzelfde gezin in 1 cursusgroep meedoen, dan geldt een aangepast tarief.

Deelname:
Minimaal 7, maximaal 10 koppels (kind + verzorger) Bij weinig deelnemers kunnen groepen die goed bij elkaar passen samengevoegd worden.

Let op: Op dit moment zijn een aantal speciale maatregelen op deze cursus van toepassing i.v.m. het corona-virus. Het is verstandig om deze maatregelen voordat u zich inschrijft goed door te lezen. U vindt ze onder de algemene voorwaarden op deze site. Ook heeft u een geldige corona QR-code nodig om deel te kunnen nemen.

Het inschrijfformulier vindt u hier.