Muziek op schoot

Let op: Op dit moment worden er in verband met de maatregelen van de regering en uw en onze veiligheid alleen live-online Muziek op Schoot-cursussen aangeboden, met aangepaste tarieven. Meer informatie hierover vindt u via de startpagina.

Bij ‘Muziek op schoot’ gaan we zingen, dansen, muziek maken en spelletjes doen met materialen. Hoewel de naam het doet vermoeden, zit uw (klein)kind dus zéker niet alleen op schoot, maar is het heerlijk bezig, en u zingt en danst met hem mee. Echt een uitje voor z’n tweetjes!

Spelenderwijs maakt uw kind kennis met muziek d.m.v. liedjes, dans en spelletjes met eenvoudige muziekinstrumenten, maar ook met hoepels, ballen, bellenblaas, puzzels en nog veel meer. Het samen dingen doen met uw kind staat hier centraal, maar de cursus biedt tevens een uitstekende gelegenheid om uw kind te leren omgaan met andere kinderen en ervaringen uit te wisselen tussen ouders onderling.

Aan het begin van iedere les begroet beer Binkie iedereen. Daarna worden er bewegingsliedjes, dansjes en spelletjes gedaan. Iedere les mogen de kinderen op een eenvoudig instrument muziek maken en spelen we met verschillende materialen. Aan het einde van de les deelt Binkie de blaadjes met de nieuw geleerde liedjes uit.

Na de les kunt u nog even gezellig napraten met een kopje koffie of thee.

Wist u trouwens dat ‘Muziek op schoot’ een goede ondersteuning biedt op het gebied van zowel de taalontwikkeling als de motorische- en sociale ontwikkeling?!

Dus kom samen muziek maken, spelen, leren en … plezier hebben bij Muziek op Schoot.

Wat:
10 lessen van 45 minuten. Na de les kan er een half uurtje gezellig nagepraat worden.

Waar:
bso Boekestein; Boekestein 43/A, 1852 WS Heiloo.

Wanneer:
Vrijdagochtend, waarbij de groepen als volgt worden ingedeeld:
9.00 – 9.45 uur: dreumesen van 1 tot 2 jaar.
10.00 – 10.45 uur: peuters van 2 tot 4 jaar.
11.00 – 11.30 uur: baby’s. Als uw kindje jonger is dan 1 jaar, dan komt u in deze groep. Voor deze cursus kunnen alleen groepen van minimaal 4 baby’s zich aanmelden.

Startdata:
september 2020, januari 2021, april 2021. Preciezere data volgen later.

Wie:
Dreumesen en peuters tot 4 jaar met een verzorger.

Prijs:
€ 78,- voor de herfst- en wintercursus.

Deelname:
Minimaal 7, maximaal 10 koppels (kind + verzorger) Bij weinig deelnemers kunnen groepen die goed bij elkaar passen samengevoegd worden.

Het inschrijfformulier vindt u hier.